Úroveň teroristických hrozeb



Významný Britský deník Britský deník Telegraph průběžne aktualizuje mapu celého světa co se týče bezpečnostních rizik. Díky tomu Vám dnes můžeme přinést zajímavé informace o tom, jakým zemím se raději vyhnout.

Žlutou barvou označené země jsou podle britských služeb nejbezpečnější, ve žluté je naštěstí jako jedna z mála i naše Česká republika, Slovensko například již takové štěstí nemá. Okrovou barvou poté naleznete označené země, kde by také vetší riziko hrozit nemělo, jde zejména o menší, turistick nezajímavé evropské země.



Oranžovou barvou jsou pak označeny země, kde již opravdu hrozí reálně riziko, pokud se na naši mapu podíváme, uvidíme že nejde jde například o Ukrajinu, Irán nebo Ukrajinu, opět žádné země které by pro nás byly turisticky zajímavé, s vyjímkou Itálie a Řecka, která je pro Čechy častým cílem.

Poslední barva, červená, značí nejrizikovější země. Bohužel jak můžeme vidět, červenou je označeno najvíce států a největší plocha. Prakticky celá afrika, kde se dají hrozby očekávat, ale i větší zemí západní Evropy. Je to pomerně smutný pohled, ale prakticky žádné místo v Evropě se v současnosti nedá označit jako bezpečné.